Se, että Kokoomus ei tykkää, kun jenkkiläistä sosiaalipuolta ja palkkausta ei adoptoida Suomeen laillistamaan orjuuden uusi ilmeentymä, ei ole mitenkään kummallista. Sekään ei ole outoa, että yrittäjiä närästyttää se, että joutuvat maksamaan yrityksen tärkeimmästä voimavarasta siinä kuin koneista ja materiaaleistakin. Se, että uutiskynnyksen ylittää täydellinen rimanalitus, on kummaa. Mutta ei enää mitenkään poikkeuksellista.

Tosi surullista, jos Stenfors joutuu lopettamaan eläkeläisten keikkahommat. Ja todella surkeaa, että nyt sitten jätetään työt tekemättä. Paitsi että masentavinta on se, että yrittäjä on maksanut ylimääräistä työstä, jonka vakihenkilöstö olisikin voinut tehdä – jos kerta tilalle ei tarvita ketään.

Stenfors, ja tuota twiittiä ahkerasti jakaneet yrittäjät, ohittavat sen oleellisen asian: kyseessä on eläkeläiset, joiden palkan aidosti maksaa eläkeyhtiö. Jos Stenforsin paja ei ole siirrätyttänyt osaamista ennen avaintekijöiden eläkelöitymistä, niin ongelma ei ole nollasopimuksissa. Ongelma on – taas kerran – johdossa.

Minulle on hieman kadoksissa se ajatusydin miksi tuo ajatuspierutwiitti liittyy mitenkään yrittäjien epäreiluun ja kyykyttävään tapaan hyödyntää nollatuntisopimuksia ja miksi kontrolli tappaisi yrittämisen ja työllistämisen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *