Oivalsin yhtä äkkiä, että minullehan on alkanut kertymään rss-syötteeseen ratsastus- ja hevosaiheisia blogeja, mutta en tee mitään niiden leviämisen eteen. Joten siirrän niitä hissukseen sivupalkkiin. Linkit on jaettu käytännössä kahteen kategoriaan: asialinkkeihin ja harrastaviin. Tuo jako saattaa olla turha ja aivan varmasti se on virheellinen. Asialinkkien takana pitäisi olla blogeja/sivustoja, jotka käsittelevät nimenomaan asiaa kertomatta mitään jonkun määrätyn ihmisen hevoselämästä. Hivenen sama kuin mitä Katiska on koiramaailmassa, Harrastavissa olevien linkkien takaa löytyy takuulla aivan yhtä paljon asiaa, näkemystä ja kokemusta, mutta ne ovat vahvemmin määrättyyn ihmiseen liittyviä sivustoja ja kertovat myös heidän elämästään hevosten parissa.

Hyviä blogeja ei ole seurannassa koskaan liikaa. Kommentointi on auki (vassokuu, ihan jokaisessa postauksessa) ja niin kauan kun ei ole muuta syytä, niin se toimii ilman sen kummallisempaa moderointia. Olisin suunnattoman kiitollinen hyvistä ja mielenkiintoisista blogivinkeistä, joten niitä saa jakaa vaikka tämän merkinnän kommentteihin.

Hyvä ja mielenkiintoinen ovat subjektiivisia käsitteitä. Koska itse olen aikuinen kaikilla muilla mittakaavoilla kuin ehkä henkisen kypsyyden suhteen, niin minua ei suuremmin kiinnosta ponityttöjen maailma. Älkää loukkaantuko, se että minä en ole kiinnostunut, ei tee niistä yhtään huonompia – niissä vain elämä ja maailmanmeno on yhtä kaukana minusta kuin teinien lifestyle-blogit. Samaten en ole kiinnostunut henkimaailman asioista, joten eläinkommentoijat, enkelibongaajat ja muut uskomuspuolen energiaparantajat älkööt vaivautuko.

Mutta olen kiinnostunut aikuismaisesta otteesta, arjesta, kilpailemisesta, hyvistä ja huonoista hetkistä. Elämästä, kouluttamisesta, terveydestä, ravitsemuksesta, käytännön ruokinnasta, ratsastamisesta, muista hevosharrastuksista, taidoista, taidottomuudesta… Eiköhän sivupalkin blogilinkkilista anna kohtuullisen hyvän kuvan missä mennään.

Joten jos tiedät lukemisen arvoisen saitin, niin älä pidä linkkiä piilossa. Sharing is caring ja niin edelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *