Jokin aika sitten, kun hakkasin päätäni tallin seinään hevosten luonnonmukaisen ruokinnan ryhmässä ja uusopin monta uutta asiaa – kuten että hevosen ruokinta ja ravitsemus on puhtaasti uskosta riippuva  – niin perustin salamannopeasti Hevosen ruokinta -ryhmän. Kyllästyin siihen, että mikä tahansa huuhaaväite ja huijaus on totisinta totta ja todisteeksi riittää väite sekä into, mutta kyseenalaistaminen ja faktojen vaatiminen taasen on surkeaa negatiivisuutta. Rajoittaa jopa luovuutta, jos kysellään todisteita. No, varmasti se rajoittaa luonnollisten yrttikauppiaiden luovuutta rakentaa enkelinkauniita ja yksisarviskristallin kirkkaita mainoksia.

Tämä voi tulla järkytyksenä, mutta hevosen aineenvaihdunta ja ruuansulatus ei paskaakaan välitä (harkittu sanaleikki) siitä kuinka paljon omistaja uskoo mystiikkaan, salattuihin voimiin ja yrttiuskonnollisuuteen. Edelleenkin hevosella on hevosen tarpeet, ruoka voi antaa vain sitä mitä sen ravintoainekoostumus on ja vaikutukset on oltava mitattavissa. Tuo ei muutu miksikään vaikka kuinka löisi jalkaa maahan ja väittäisi faktoja mielipidekysymyksiksi. Outo ajatusmalli minulle. Ruoka ja sen merkitys muuttuisi galluppien ja poliittisten voimasuhteiden mukaan – sitähän mielipideväite tarkoittaa.

Facessa ryhmien perustaminen on tolkuttoman helppoa. Siksi olenkin aina ihmetellyt, että miksi ihmiset vinkuvat ryhmissä, eivätkä perusta omaa. Ehkä siksi, että se vaatisi hieman tekemistä.

Jätin kuitenkin Hevosen ruokinta -ryhmän hetkeksi telakalle. Halusin varmistua siitää, että haluanko nimenomaan rajatun erikoisryhmän. Koiramaailmassa ylläpitämäni koirien lihaksisto sekä kuivamuonat ovat hyvin pysyneet aiheissaan ja ovat huomattavan laadukkaita liikenteeltään, mutta minulle antaa silti Katiskan ryhmä eniten – ja se on koirissa yleisryhmä. Katiskan tyyppistä, niin aiheiden kirjossa kuin tapojen laadussa, kaipaan heppapuolellekin,

Toinen syy miksi en käynnistänyt heti Hevosten ruokinta -ryhmää, onkin masentavin. Minun luottoni hevosihmisiin ei ole kovinkaan korkea. Tiedän, että se on matalamielinen yleistys vain luonnonmukaisryhmän, kolmen koon koplan (kuolaimetta, kannuksitta, kengittä, kuritta jne.) sekä ht.netin perusteella, mutta ei noista kovinkaan mairittelevaa kuvaa hevosihmisistä saa.

Mutta kun taasen Hevostutkimuksia-ryhmässä ja tuntemani hevosihmiset ovat kuitenkin täysipäisiä, niin siitä se ajatus sitten lähti käsistä. Pienen tuunauksen kuitenkin tein, juurikin kaipuussani yleisryhmään. Muutin Hevosen ruokinta nimen Vastalaukaksi ja kytkin sen sisällöltään tämän blogin kylkeen. Tai blogin ryhmän kylkeen, miten se haluaa miettiä.

Samalla blogiin kytketty naamakirjasivu on tästä lähtien vain automaattilinkitykselle saapumisosoite. Eipä se paljon muuta ole ollut tähänkään asti. Se johtuu vain siitä, että keskustelulle ja seuraamiselle sivut ovat Facebooksin ehkä typerin keksintö – heti sen jälkeen, että pakotetaan syötteessä näkemään aivan kaikki kaverien toiminta mukaan lukien kommentit kolmannelle osapuolelle.

Joten jos pyörit naamakirjassa, ja jos koet tarvetta täysipäiselle reaalimaailmassa maailmankaikkeuden ja fysiikan lakeja noudattavaan hevoskeskusteluun, niin suuntaa tänne:

https://www.facebook.com/groups/305791443116667/

****

Osaa on hämmännyt blogin nimen suhteen selvä epäselvyys, jopa linjattomuus. Se on itseasiassa hyvinkin simppeli asia kaikessa outoudessaan. Alunperin, ja oikeastaan edelleenkin, blogin nimi on/oli Mies & Hevosvoima. Sitä julkaistiin sivuston katiska.info omana henkilökohtaisena sivuprojektina. Lähinnä julkisena itseruoskimisena, kun en oppinut ratsastamaan. Kun tunneilla känti hiipui, niin hiipui blogikin.

Uusi hevonen loi uuden tarpeen ja blogi tarvitsikin ikioman domainin. Koska hevosvoima ei ollut saatavilla, niin otin vastalaukan. Joten osoitteessa vastalaukka pyöritetään Mies & Hevosvoima -blogia, ja joskus ehkä jotain muutakin.

Se, että sivustolla lukee nyt Mies & H-voima, johtuu vain käytetyn tyylipohjan vajavaaisuudesta. Nimi rivittyi väärin ja koska se häiritsi hyvinkin herkkää visuaalista kolmatta silmääni, niin lyhensin sen. Mutta vain väliaikaisesti. Nyt vain jännätään, että onko tämä yhtä välikaista kuin maailman muutkin fixatjöördit ja rempan jälkeiset jalkalistojen puuttumiset.

****

Tällaista tapahtui tänään:

https://www.facebook.com/MiesHevosvoima/posts/666825030147441

 

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *